Nieuws van de fractie Wormerland


Even voorstellen: Carmen Ton-Betjes, nummer 3 op de lijst

Mijn naam is Carmen Ton-Betjes, ik ben 33 jaar en woon in Oostknollendam.

Ik heb geneeskunde gestudeerd en ik ben basisarts. Tevens ben ik zelf chronisch ziek. Sinds 2014 ben ik als vrijwilliger werkzaam als secretaris voor de Contact Commissie Oostknollendam.

De afgelopen jaren heb ik veel contact gehad met de verschillende medewerkers van de gemeente Wormerland, een prettige gemeente, waar iedereen elkaar kent, en waar ook veel mogelijkheden zijn. Een gemeente die vol zit met betrokken bewoners, jong en oud.

In de Contact Commissie is er sprake van een adviserende rol, maar de rol van raadslid lijkt veel spannender, de gemeenteraad beslist over het te voeren beleid. Ik wil graag meer kunnen betekenen in de eindbeslissing, invloed uitoefenen vanuit een lokale partij die dicht bij de inwoners van Wormerland staat, en niet op afstand omdat Den Haag bepaald. Dat is voor mij een reden om mij kandidaat te stellen voor de Partij voor Ouderen en Veiligheid bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018 in Wormerland. Een partij die midden in de samenleving staat.

Afgelopen jaren heb ik al diverse raadsvergaderingen meegemaakt en ik heb gezien dat de gemeenteraad in Wormerland sowieso meer vrouwen, maar ook verjonging kan gebruiken! De afstand tussen de politiek en de jongeren is enorm, die moeten we verkleinen. Praat eens mét de jongeren, in plaats over jongeren. Ze hebben goede ideeën en weten precies wat ze willen en wat belangrijk voor ze is. Zij zijn de toekomst van Wormerland. Zorg ervoor dat ze hier oud willen worden.

De jongeren van nu zijn tenslotte de ouderen van de toekomst.

Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat chronisch zieken beter vertegenwoordigd worden in de politiek. Deze grote,
kwetsbare groep, lijkt zich moeilijk te kunnen verweren tegen allerlei maatregelen die zoveel impact op hun dagelijks leven hebben. Wormerland heeft hier een verantwoordelijkheid. Neem die dan ook.

Daar zet ik me graag voor in, en ik ben er helemaal klaar voor.