Nieuws van de fractie Zaanstad


Via deze pagina volgt u eenvoudig het laatste nieuws van de fractie Zaanstad van de Partij voor Ouderen en Veiligheid.

Even voorstellen; Lars Drenth-Hartmans

Mijn naam is Lars Drenth-Hartmans, ik ben 30 jaar oud en getrouwd met Pjotr.

Ik werk als buitengewoon opsporingsambtenaar bij Douane Nederland bij aangiftebehandeling. Bij de douane ben ik medeoprichter en bestuurslid geweest van B/Proud, het LHBT-netwerk van Belastingdienst. Ook ben ik een korte periode bestuurslid geweest bij Dutch Government Pride, het overkoepelende LHBT-netwerk van de Nederlandse overheid.

Ik heb geprobeerd te zorgen dat het thema LHBT bij de Douane op de werkvloer bespreekbaar en zichtbaar werd.

Het is namelijk een onderdeel van mijn eigen identiteit, en als iedereen zichzelf kan accepteren en geaccepteerd wordt, zal Zaanstad er een stuk beter uit zien. Maar helaas; in Zaanstad is nog een grote inhaalslag te maken.

Het huidige LHBT-beleid is in mijn ogen een wassen neus. Het regenboogzebrapad en Zaanstad als "regenbooggemeente" is pure borstklopperij, want de gemeente Zaanstad staat niet echt bekend als een LHBT-vriendelijke gemeente. En dat is zonde van alle inzet vanuit de doelgroepen.

Zolang inwoners van Zaanstad die op hetzelfde geslacht vallen niet hand in hand over straat durven lopen, of mensen die worstelen met hun genderidentiteit worden nagekeken of uitgelachen, is het regenboogzebrapad en het predicaat regenbooggemeente een wassen neus. Het is niet van deze tijd dat er nog steeds geen centraal aanspreekpunt is bij de gemeente welke advies kan geven aan LHBT-inwoners als zij te maken krijgen met discriminatie.

Het is van belang dat alle verzorgingshuizen in de Zaanstreek het certificaat roze loper bemachtigen, dat alle Zaanse scholen voorlichting geven over LHBT, en dat de gehele openbare ruimte veilig is voor elke inwoner van de gemeente Zaanstad. Mocht het zo zijn dat ik raadslid mag zijn voor de Partij voor Ouderen en Veiligheid, dan zal ik mij tot het uiterste inspannen de veiligheid van LHBT’ers te waarborgen.

Niets houdt mij dan tegen.